Binnen 1 minuut een waardebepaling van je woning ontvangen

Ja…Daar geloven wij dus niet in.

Je ziet dit soort kreten vaak voorbij komen, vooral op social media. Maar hoe kan dat nou? Wij vinden dat bij een goede waardebepaling van je woning er ook echt gekeken moet worden naar de woning zelf. Dus: ‘Wat is de staat van de afwerking’, ‘hoe ziet de buurt er uit’, etc.  En dat kun je nou eenmaal niet doen vanuit je (bureau)stoel, achter het scherm van een computer.

Wat is een waardebepaling?

Een waardebepaling moet je zien als een ruwe schatting van de waarde van de woning die je wilt verkopen of aankopen. Dit kan handig zijn als je je woning zelf wilt verkopen of een verkoopstrategie wilt bedenken. Maar ook als je benieuwd bent naar de eventuele geschatte overwaarde.

Tijdens een rondleiding krijgen we een goed beeld van je woning. En samen met de kadastrale gegevens en het controleren van enkele verkochte/ te koop staande woningen in jouw buurt, zal deze schatting een goed beeld geven van de verkooprijs. Best wel handig.

Geen taxatie

Let op: een waardebepaling is géén taxatierapport. Oh! Maar wat dan wel?
Een taxatierapport is een rapport dat is opgesteld door een officiële taxateur die een verkoopprijs bepaalt door alle eigenschappen van de woning te bekijken. Het rapport geeft een compleet beeld. Dit loopt vaak aardig op in de papieren, want de kosten zijn al gauw een paar honderd euro. Dit is wel nodig als je een hypotheek aan wilt vragen. Maar in alle overige gevallen, kun je vaak best af met een waardebepaling.

Interesse in een waardebepaling via IJisberg Real Estate?

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben of wil je een gratis en vrijblijvende waardebepaling aanvragen? Maar vind je het dus niet zo erg als het een paar dagen duurt voordat je het rapport hebt ontvangen? Dan zien we je e-mail of telefoontje graag tegemoet.