Energielabel Utiliteit

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw bedrijfspand is, dit is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen minimaal een label C hebben. Voor het vaststellen van een energielabel voor bedrijfspanden heeft u een EPA-U adviseur nodig. Alle adviseurs van Homekeur zijn persoonlijk gecertificeerd en mogen dus het energielabel voor u opstellen. Ook werken wij volgens bepaalde richtlijnen, de certificering hiervan kunt u vinden in het BRL9500 certificaat.

Landelijk netwerk!

Met een landelijk netwerk van adviseurs voeren wij dagelijks energielabel inspecties uit door heel Nederland. Onze adviseurs zijn allemaal gediplomeerd en staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole.

Kosten energielabel Utiliteit

Voor het opstellen van een energielabel moet een inspecteur op locatie langskomen. Daarvoor wordt met u een afspraak gemaakt door onze afdeling planning. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt gemiddeld 1,5 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van het bedrijfspand is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding.

Voor de opname van een energielabel bij u op locatie voor bedrijfspanden tot 100 m2 gebruiksoppervlakte (dat is ongeveer 500 m3 inhoud) betaalt u bij Homekeur slechts € 490,- excl. btw! De prijzen voor grotere objecten dan 100m2 zijn opgedeeld in verschillende staffels:

Erkend deskundige energielabel

Om het energielabel van een bedrijfspand te bepalen, bent u verplicht om een gediplomeerd en erkende adviseur in de arm te nemen. Deze adviseur komt langs op locatie en loopt deze zorgvuldig door aan de hand van een uitgebreide checklist. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezige isolatie, verlichting, verwarming en ventilatie. Nadat het bedrijfspand is geïnspecteerd, worden alle bevindingen verwerkt en doorberekend in de software en krijgt u als eigenaar van het bedrijfspand een energieprestatie certificaat.

NTA 8800 en BRL 9500

Vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven die energielabels uitvoeren gecertificeerd zijn volgens de nieuwe BRL 9500. Deze BRL volgt uit de NTA 8800, deze NTA 8800 is de rekenmethode en methodiek om de energieprestatie van een gebouw te bepalen. Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase EP-online.

Prijsvoorwaarden

Bij de prijs inbegrepen:

  • Inspectie inclusief rapportage volgens NTA 8800 en BRL 9500
  • Inclusief registratie RVO, overheid.
  • Inclusief reiskosten
  • Geen bijkomende kosten.
  • Voor bedrijfspanden met een maximale inhoud van 500 m3

Eventueel meerprijs:

  • Objecten tot 100m2 bedragen de kosten € 490,- excl. BTW
  • Objecten van 100m2 < 250m2 bedragen de kosten € 600,- excl. BTW
  • Objecten van 250m2 < 500m2 bedragen de kosten € 750,- excl. BTW
  • Voor objecten groter dan 500m2 maken we graag een vrijblijvende offerte.

Overige bepalingen:

  • Meerprijs voor inspectie op wadden eilanden € 150,-