• Standaard

Bespaartips lagere energierekening

 

 • Algemeen

  Besparen doe je zo
  Het is meer dan ooit nodig dat we bewust omgaan met energie. Daar komt bij dat u al snel honderden euro's per jaar op uw energiekosten kunt besparen, zonder in te leveren aan leefcomfort. IJisberg Real Estate geeft u hier praktische tips voor en helpt u ook op andere manieren uw rekening te verlagen. we wensen u veel besparing.

  Let op het energielabel van elektrische apparaten
  Een apparaat dat spaarzaam met energie omgaat, draagt het A-label of nog beter een A+- of A++-label. Een echte energievreter daarentegen draagt een G-label. Zo kunt u vooraf zien hoeveel elektriciteit uw toestel zal verbruiken. Een energiezuinig toestel kan soms duurder zijn in aankoop, maar is dur voordeliger in het verbruik. Het verschil in aanschafprijs kunt u vaak snel terugverdienen. Bij een koelkast met A+-label is de besparing al gauw €. 65,-- per jaar vergeleken met een toestel met C-label.

  Maatwerkadvies Energiebesparing
  Het Maatwerkadvies Energiebesparing ( Maatwerkadvies ) is een advies op maat voor uw woning over energiebesparende maatregelen, zoals het vervangen van de cv-ketel of het aanbrengen van vloerisolatie, dakisolatie of zonnecellen. Ook krijgt u duidelijk inzicht in de vereiste investeringen, de mogelijke opbrengsten en de terugverdientijd van de investeringen. Een investering verdient u vaak sneller terug dan u denkt. Met het Maatwerkadvies heeft uw huis ook meteen een energielabel. Dit label is handig bij verkoop van uw huis.

  Samenwerken aan een groener Nederland/Wereld.
  IJisberg Real Estate wilt samen met u dat we in Nederland vaker voor duurzame energie kiezen, nog meer energie besparen en de resterende CO2-uitstoot op een verantwoorde manier compenseren.

 • In de woonkamer

  Gebruik een klokthermostaat
  Met een klokthermostaat kunt u de instelling van uw verwarming optimaal en energiezuinig afstemmen op uw dagindeling, weekends en vakanties. Zodat de cv alleen werkt wanneer het echt nodig is.

  Zo slim is de E-thermostaat
  Met de E-thermostaat regelt u eenvoudig de temperatuur in uw huis. Waar u ook bent. Via uw smartphone of tablet. Met de ingebouwde bewegingssensor schakelt de E-thermostaat automatisch uit wanneer er niemand in de woonkamer is. Zo bespaart u ook nog eens op uw energierekening!

  Zet de thermostaat een graadje lager.
  Dit bespaart meteen 7% op uw jaarverbruik. Als u zich een beetje warm kleedt, kan de verwarming overdag op 18 of 19C, 's avonds is 20 C lekker comfortabel. Als u niet thuis bent of slaapt, is 15C voldoende. Alles bij elkaar goed voor en besparing van €. 85,-- per jaar.

  Neem een energiezuinige airco
  Hebt u een airco nodig, kies dan voor een uitvoering met A-label. Een split model is overigens altijd zuiniger dan een mono model. Besparing: €. 60,- per jaar.

  Gebruik geen elektrische dimmer
  Deze dimmers verbruiken 50 kWh per jaar extra. U kunt hiermee al snel €. 12,-- per jaar besparen.

  Schakel een uur eerder op de nachtstand
  Geniet voor het slapengaan van de warmte die nog in de kamer hangt. 's Nachts kan de thermostaat in ieder geval op 15C. Besparing: €. 20,-- per jaar.

  Verwarm geleidelijk
  Zet uw verwarming niet op de hoogste stand om even snel uw huis op temperatuur te brengen. Geleidelijk verwarmen kost veel minder energie.

  Controleer uw radiatoren
  Wanneer een radiator niet over de hele oppervlakte warm wordt, kan het zijn dat er lucht in zit. Ook als uw radiator ruist of andere geluiden maakt, zit er lucht in de leidingen. Hierdoor wordt de warmte warmte niet optimaal benut. Zorg in alle gevallen direct voor ontluchting.

  Sluit de klep van de open haard als deze uit is.
  Doe de klep na het gebruik en het doven van de open haard dicht. Anders trekt de warmte uit de kamer door de open haard. Dit scheelt tot 10% in de stookkosten. Besparing: €. 115,-- per jaar.

  Verstandig! Leg een kleed op de koude vloer Dit geeft meer comfort waardoor u automatisch minder snel de verwarming hoger zet.

 • In slaap- en werkkamer

   Ventileer kort en bewust
  Door iedere dag 15 minuten enkele ramen open te zetten ( wel met verwarming uit! ) haalt u koude en droge lucht in huis, die beter te verwarmen is. Dit scheelt al snel 5 tot 6m3 gas per jaar. Bovendien creëert u zo een gezond klimaat in huis.
  Besparing €. 3,-- per jaar.

  Zet de tv, radio en digitale tv kastje niet op stand-by
  Per jaar gebruikt u zo'n 75 kWh voor deze apparaten die op stand-by staan. U kunt jaarlijks €. 17,-- besparen.

  Schakel uw computer en randapparatuur uit na gebruik
  Sluit uw computer en overige apparatuur aan op een stekkerblok met schakelaar, waarmee u de stroomtoevoer uitschakelt na gebruik. Besparing kan oplopen tot jaarlijks €. 15,--.

  Haal telefoon-, tandenborstelopladers uit het stopcontact
  Dit geldt voor alle adapters, ook voor kinderspelletjes etc. Door ze uit het stopcontact te halen als u ze niet gebruikt, bespaart u met twee opladers €. 7,-- per jaar.

  Gebruik waar mogelijk spar- of LED-lampen
  Laat het licht in een kamer niet branden wanneer u voor langere tijd weg gaat. Brandt een lamp meer dan één kwartier per dag, dan is een spaar- of LED lamp prima op zijn plaats. Een spaar- of LED-lamp is in aanschaf duurder dan een gloeilamp, maar gaat 5 keer zo lang meer en is stukken zuiniger in het gebruik. Door een gloeilamp van 40 Watt die 2 uur per dag brandt te vervangen door een leflamp van 4 Watt, bespaart u gemiddeld €. 6,-- per jaar.

  Verstandig! Door het Beeldscherm van uw computer 's nachts en bij langdurig downloaden uit t zetten, bespaart u al snel 20 kWh per jaar. Maak ook gebruik van het energiemanagement van uw computer. Besparing: €. 4,--.

 • In de Keuken

  Ontdooi op tijd uw vriezer
  Ontdooi de vriezer als zich ijs heeft afgezet. Controleer ook de temperatuur: -18C is een juiste bewaartemperatuur. Door dit regelmatig te doen, bespaart u €. 9,-- per jaar.

  Plaats uw koelkast op een koele plaats
  Niet te dicht bij verwarming en fornuis of in de zon. Bij te hoge omgevingswarmte slaat hij vaker aan, wat tot 50% meer stroom kost. Borstel ook de condensor aan de achterzijde regelmatig schoon en houdt deze minimaal 10 cm van de muur af. Als de warmte die uw koelkast afgeeft makkelijk weg kan, verbruikt verbruikt deze minder energie. Besparing: € 15,-- per jaar.

  Doe de deksel op de pan.
  Hierdoor kookt alles sneller en bespaart u 10% op uw energiekosten voor koken. Besparing € 4,-- per jaar.

  Zorg dat uw pan goed op de warmtebron past
  Bij elektrische en keramische fornuizen scheelt dit al gauw 10 tot 20 kWh per jaar, doordat er minder warmte verloren gaat. Besparing € 4,-- per jaar.

  Kook vaker in een wok
  Door sneller groente te wokken of te stomen in plaats van te koken, bespaart u 5 tot 6m3 gas per jaar. Besparing €. 3,-- per jaar.

  Bewaar koffie in een thermoskan
  Moderne koffiezetapparaten werken energiezuiniger dan oudere modellen. Laat uw apparaat niet aanstaan wanneer de koffie klaar is. In een thermoskan blijft uw koffie langer warm en geurig dan in de koffiepot. Dat is dus lekkerder en voordeliger. Besparing: €. 7,-- per jaar.

  Zorg dat uw koelkastdeur goed sluit
  Een slecht sluitende koelkastdeur 'lekt' energie. Controleer dit door een stukje papier tussen de deur en de koelkast te tekenen te trekken. Voelt u weerstand, dan sluit de deur nog goed. Het randje langs de deur houdt u soepel door het regelmatig te reinigen met een vochtige doek. Besparing: € 6,-- per jaar.

  Verstandig! Ontdooi diepvriesproducten in de koelkast. De kou die vrijkomt wordt namelijk gebruikt voor de koeling, zodat uw koelkast minder stroom nodig heeft om op temperatuur te blijven.

 • In de badkamer

   Gebruik een waterbesparende douchekop
  Wat is er prettiger dan een verkwikkende douche nemen? Daar wilt u natuurlijk niet op bezuinigen. Toch kan het, met behoud van comfort. Schaf een waterbesparende douchekop aan. Dat scheelt aanzienlijk in het water- en gasverbruik. Besparing: bijna € 40,-- per jaar (afhankelijk van de waterprijs in uw woonplaats).

  Douchen in plaats van baden
  1keer minder per week een bad bespaart 130liter water per keer. Besparing: €. 12,-- per jaar.

  Plaats een doorstoom begrenzer in de kraan
  Breng een doorstroom begrenzer aan op uw kranen. Dit is een simpel plaatje in de uitstroomopening van de kraan. Besparing: €. 8,-- per jaar.

  Isoleer loze ruimtes van een bad
  Door de loze ruimtes op te vullen bij het installeren van een nieuw bad, blijft het badwater langer warm.

  Vloerverwarming voelt warmer aan
  Bij vloerverwarming is de gevoelstemperatuur hoger dan bij een cv met radiatoren. Hierdoor hoeft u de verwarming minder hoog te zetten, voor hetzelfde warmtecomfort.

  Verstandig!
  Zet tijdens het tandenpoetsen en scheren de kraan uit. Dit bespaart 11m3 water en 49m3 gas. De kostenbesparing is €. 34,-- tot € 48,-- (afhankelijk van gas- en waterprijs in uw woonplaats).

 • In de wasruimte

  Neem een strijkijzer dat zichzelf uitschakelt.
  Hierdoor verbruikt het strijkijzer minder elektriciteit. Dit is voordeliger en u kunt er schade of brand mee voorkomen.
  Besparing: € 10,-- per jaar. 

  Was op een zo laag mogelijke temperatuur
  Dat scheelt veel stroom. Bij een Katoen was op 40 C gebruikt u ongeveer 0,5 kWh. Een Katoen was op 60 C kost al 2keer zoveel stroom en op 90 C zelfs 3keer zoveel. Bovendien werkden de meeste wasmiddelen tegenwoordig al goed bij een temperatuur van 30 C. Als u consequent op een zo laag mogelijke temperatuur wast, bespaart u al gauw €. 40,-- per jaar (bij 6 wasjes per week).

  Was met waterbesparing
  Let bij aanschaf van een wasmachine op de aanwezigheid van ene waterbesparende knop. Dankzij de moderne wasmiddelen is voor veel wasjes vaak minder water nodig. En dus ook minder energie om het te verwarmen. Besparing: €. 3,-- per jaar.

  Laat was aan de lijn drogen
  Een droger gebruikt per droogbeurt ongeveer 2,5 kWh (€. 0,55). Gemiddeld staat de droger 4keer per week aan, dat is 210keer per jaar. Als u de was 50 keer buiten ophangt bespaart u €. 27,50 per jaar. Langer drogen bij een lage temperatuur kost ook stroom.

  Liever geen halve wasjes
  Sommige wasmachine hebben een speciaal programma voor kleine wasjes. Het water- en energieverbruik wordt daarbij teruggebracht, maar helaas niet tot de helft. 2keer een halve lading verbruikt 1,5 tot 2keer zoveel water en energie als 1keer een volle trommel. Een klein wasje blijft dus onvoordelig.

  Verstandig! U bespaart veel energie met wassen door een lage temperatuur te kiezen. Zelfs wanneer er vervelende vlekken in het wasgoed zitten, is 30 C vaak voldoende.

 

 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 9,8: ik heb geen makelaar gehad, slechts de 150 euro aanbieding om mn advertentie te plaatsen en heb hierdoor....."

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verkoop

  "Gemiddelde 8: Top service. Aardige en klantvriendelijk makelaar. Heeft geen 9-5 mentaliteit en ik zou hem zeker vaker...."

  Funda - Verkoop
 • Wie is de beste makelaar - Aanhuur

  "Beoordeling 9,2: Great agent! Helped us get the place we dreamt of, arranged g/w/e, negotiated utilities price down, was......"

  Wie is de beste makelaar - Aanhuur
 • Funda - Aanhuur

  "Beoordeling 8,3: Great agent! Helped us get the place we dreamt of, arranged g/w/e, negotiated utilities price down, was......"

  Funda - Aanhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: Zeer betrouwbaar adres, alleen maar goede ervaringen mee. Ik kwam met dit bureau in aanraking na een minder..."

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: If you're looking for high service at a very reasonable fee then you should go to this agency!"

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: Gino is de beste agent ooit! Dit is de beste ervaring met een makelaar in onroerend goed! Maak je geen........"

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 10: Levert full-service pakket, zelfs taken van huurders-makelaar. stipt, communicatief, discreet, ervaren,......."

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 10: Een persoonlijk contact, altijd bereikbaar, geen vertragende back-office. Selfmade man, die accuraat,........."

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 10: Je krijgt veel persoonlijke aandacht van deze makelaar. Alles wordt goed uitgelegd. En ze werken snel......."

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 9,3: Deze makelaar heeft mij zelf benaderd nadat mijn huis bij een andere makelaar al langere tijd te huur........"

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verkoop

  "Beoordeling 10: IJisberg is een vriendelijke makelaar die zowel aandacht heeft voor jou als verkoper als dienstbaarheid......."

  Funda - Verkoop
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: Super tevreden, boven verwchting, alles wordt uit handen genomen tegen een normale prijs. Flexibel....."

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 10: Correct contact, flexibele tijden, goede communicatie, veel kennis, 100% inzet voor beide partijen . . . "

  Funda - Verhuur
 • Wie is de beste makelaar - Aanhuur

  "Beoordeling 10: Team IJisberg Real Estate heeft tijdens de verkoopproces van ons woonhuis ook geholpen bij het aan huren......"

  Wie is de beste makelaar - Aanhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verkoop

  "Beoordeling 10: Wij zijn zeer tevreden over onze makelaar de heer Gino IJisberg tevens eigenaar van IJisberg Real Estate....."

  Wie is de beste makelaar - Verkoop
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: Kundig, professioneel, punctueel, behulpzaam en communicatief vaardig. Dhr. heeft mij zeer goed begeleid...."

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 9: Super tevreden over IJisberg Real Estate. Contact verliep constant goed en zij namen ook echt de tijd...."

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 8,5: Super tevreden over IJisberg Real Estate. Contact verliep constant goed en zij namen ook echt de tijd........"

  Funda - Verhuur