• pagina header 2

Huurverhoging hoe zit dat?

 

 • Met hoeveel procent gaat de huur omhoog?

  Dit jaar ( 2016 ) gaat de huur van de meeste huurwoningen met 2,1% omhoog. Voor sommige huurwoningen in de vrije sector gaat de huur meer omhoog.

  Voor sommige vrije sectorwoningen gelden andere regels? voor vrije sector huurwoningen gelden andere regels. Daarom stijgen de huren van sommige van deze woningen met een ander percentage. Hoeveel de huur precies omhoog gaat, verschilt per woning. We stemmen de huurverhoging af op de prijs in de markt. Als in uw huurcontract afspraken staan over de huurverhoging, dan verhogen we uw huur met het afgesproken percentage.

  Voor welke woningen blijft de huur hetzelfde?
  Voor een aantal woningen gaat de huur niet omhoog. Bijvoorbeeld woningen die binnenkort worden gesloopt en waarvoor een peildatum is afgegeven en voor woningen die tijdelijk verhuurd zijn.

  Wat gebeurt er met de huur van mijn parkeerplek of garage?
  Ook de huur die u voor een parkeerplek of garage betaalt, verandert. Het gaat hier om parkeerplekken of garages die u apart van uw woning huurt. Hoeveel de huur omhoog gaat, verschilt per plek. We stemmen de huurverhoging af op de prijs in de markt. Als in uw huurcontract afspraken staan over de huurverhoging, dan verhogen we uw huur met het afgesproken percentage.

  Hoe zit het met de servicekosten?
  De meeste huurders betalen ook servicekosten. Deze worden eens per jaar afgerekend. U ontvangt hierover een aparte brief.

 • Huurbetaling

  U betaalt via automatische incasso
  Heeft u IJisberg Real Estate toestemming gegeven om de huur via automatische incasso van uw rekening af te schrijven? Dan hoeft u niets te doen. Vanaf 1 januari schrijven wij automatisch het nieuwe huurbedrag van uw rekening af. U maakt de huur over met een acceptgiro '' NVT bij IJisberg Real Estate '' Betaalt u de huur iedere maand met een acceptgiro? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt voor de huur van 1 januari vanzelf een acceptgiro met het nieuwe maandbedrag. U maakt de huur zelf over.

  Heeft u uw bank opdracht gegeven om iedere maand uw huur over toemaken aan IJisberg Real Estate? Dan moet u de overboeking ZÉLF wijzigen. geef het nieuwe huurbedrag op tijd door aan uw bank. 

  Iemand beheert uw inkomsten
  Beheert iemand uw inkomsten voor u? Bijvoorbeeld DWI ( Dienst Werk en Inkomen, vroeger Sociale Dienst ) of andere instelling? Dan moet u op tijd de nieuwe huurprijs aan hen doorgeven. Zo voorkomt u dat u een aanmaning krijgt omdat u te weinig huur hebt betaald.
  Automatische incasso: Snel en Gemakkelijk

  Bij IJisberg Real Estate kunt u uw huur iedere maand automatisch van uw rekening laten afschrijven. dat is snel en gemakkelijk. en u blijft baas over uw geld: als u het niet eens bent met een afschrijving, laat u het geld gewoon terugboeken. Maakt u nog geen gebruik van automatische incasso, maar wilt u dat wel gaan doen? Neem dan contact met ons op.

 • Huurtoeslag aanvragen

   Een financiële bijdrage als uw huur te hoog is. Uw huur wordt ieder jaar wat hoger. Uw inkomen gaat misschien ook omhoog. Maar misschien ook wel niet of niet zo veel. Dan kan het gebeuren dat u na deze huurverhoging moeite heeft om de huur elke maand te betalen. Is de huur te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan kunt u huurtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid voor de huur van uw woning.

  Hoeveel huurtoeslag kunt u krijgen?
  De huurtoeslag kan ( afhankelijk van uw huur en uw inkomen ) oplopen tot €. 300,-- per maand. Wilt u weten of u huurtoeslag kunt krijgen? En zo ja, hoeveel? Doe dan de proefberekening op de website www.toeslagen.nl Voor deze proefberekening hebt u nodig:

  1. de brief met het nieuwe huurbedrag van uw woning
  2. één van de volgende documenten:

  - Als u aangifte inkomstenbelasting doet: uw laatste ( voorlopige ) aanslag inkomstenbelasting;
  - Als u geen aangifte inkomstenbelasting doet: uw jaaropgaaf of een loonstrook van uw loon, uitkering en/of pensioen.
  Heeft u een partner of medebewoner? Pak dan ook één van deze documenten van uw toeslagpartner erbij.

  Huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst
  U vraagt de huurtoeslag aan op de website www.toeslagen.nl Daar kunt u het Aanvraag- en wijzigingsprogramma huur- en zorgtoeslag 2011 downloaden. Vult u liever een papieren formulier in? Vraag dit dan aan bij de Belastingtelefoon 0800 - 05 43 ( gratis )

  Laat uw huurtoeslag rechtstreeks overmaken naar IJisberg Real Estate Bij uw aanvraag kunt u kiezen: u ontvangt de huurtoeslag op uw eigen rekening of u laat de huurtoeslag rechtstreeks overmaken naar IJisberg Real Estate. Het voordeel daarvan is dat wij het bedrag van de huurtoeslag direct van uw huurbedrag aftrekken. U betaalt dan een lagere huur aan IJisberg Real Estate.

  De gegevens van IJisberg Real Estate voor op het huurtoeslagformulier zijn:
  IJisberg Real Estate
  van Spilbergenstraat 72
  1057RK  te Amsterdam
  KVK-nummer: 56259077
  Bankrekeningnummer: op aanvraag

  Krijgt u al huurtoeslag?
  Als u al huurtoeslag ontvangt, hoeft u nets te doen. De belastingdienst verwerkt de nieuwe huurgegevens. Het voorschot wordt niet tussentijds aangepast maar de nieuwe huur wordt wel in de afrekening van de huurtoeslag verwerkt. Heeft u vragen over huurtoeslag? Bel dan de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43 ( gratis ).

 • Niet mee eens, wat kunt u doen als u de huurverhoging te veel vindt?

   Bent u het niet eens met de voorgestelde huurverhoging? neem dan eerst contact op met IJisberg Real Estate. Komt u er met ons niet uit, dan kunt u terecht bij de Huurcommissie. Hieronder staat in welke situatie u wel of geen bezwaar kunt maken, daarna leest u hoe u bezwaar kunt maken.

  Wanneer kunt u wél bezwaar maken?
  Bent u het niet eens met de huurverhoging, dan kunt u bezwaar maken als:
  - U de brief over de huurverhoging te laat ( pas na 1 november ) hebt ontvangen;
  - De huur na de verhoging hoger is dan de maximale huurprijs. Wat de maximale huurprijs voor uw woning mag zijn, kunt u uitrekenen met het puntensysteem. De hoogte van uw huur hangt namelijk af van het aantal pinten dat uw woning waard is. In dit puntenstelsel krijgt uw woning punten voor bijvoorbeeld de grootte, het aantal kamers, de keuken en badkamer en de woonomgeving. Hoe mee punten, hoe hoger de huur. De totale score van de woning bepaalt de maximale huur. Uw huur mag dus nooit hoger worden dan deze maximale huurprijs. Op de website van het ministerie van BZK, www.rijksoverheid.nl, rekent u eenvoudig uit hoeveel punten uw woning waard is.

  Kan ik bezwaar maken omdat mijn huis gebreken heeft?
  Bezwaar maken tegen de huurverhoging omdat uw woning gebreken heeft, heeft geen zin. Daarvoor bestaat de gebrekenregeling. IJisberg Real Estate hoort het graag op tijd als er gebreken zijn of als er achterstallig onderhoud is. Stuur dan een brief naar: IJisberg Real Estate, van Spilbergenstraat 72, 1057RK  te Amsterdam.

  Wij doen ons best om de gebreken binnen 6 weken te verhelpen. Lukt dat niet, dan kunt u een verzoek tot huurverlaging indienen bij de Huurcommissie. Dat kunt u op elk moment van het jaar doen. Meer informatie over de Gebrekenregeling vindt u op huurcommissie

  Waartegen kunt u géén bezwaar maken?
  IJisberg Real Estate past de huren ieder jaar op 1 januari aan. Ook als u pas kort in uw woning woont, gaat uw huur dan omhoog. U kunt geen bezwaar maken tegen de datum van de huurverhoging.
  -De overheid heeft bepaald dat wij de huur dit jaar met maximaal 2,1% mogen verhogen. Tegen dit percentage kunt u geen bezwaar maken.
  -U kunt ook geen bezwaar maken als u een geliberaliseerde huur hebt. U heeft zo'n huur als u in een zelfstandige huurwoning woont waarvan de huurprijs bij het begin van de huur boven de grens voor de toenmalige huursubsidie of huurtoeslag lag. Bovendien moet het huurcontract op of na 1 juli 1989 zijn ingegaan.

  Hoe maakt u bezwaar
  Bezwaar maken tegen de huurverhoging kunt u het beste doen met het standaardformulier van de Huurcommissie. U kunt een formulier aanvragen bij de Huurcommissie: 0800 - 488 72 43 of op www.huurcommissie.nl Stuur het formulier ingevuld en ondertekend naar IJisberg Real Estate, van Spilbergenstraat 72, 1057RK te Amsterdam.

  Wat doen wij met uw bezwaarschrift?
  Als IJisberg Real Estate het niet eens is met uw bezwaar, dan sturen wij het formulier door naar de Huurcommissie. De Huurcommissie stelt dan een onderzoek in naar uw woning. Het resultaat van it onderzoek komt in een rapport waarvan u en IJisberg Real Estate een exemplaar krijgen. Daarna organiseert de Huurcommissie een hoorzitting. Dat is een bijeenkomst waarbij u uw zegje kunt doen en kunt vertellen waarom u uw huur te hoog vindt. Ook een medewerker van IJisberg Real Estate zal dan aanwezig zijn om uit te leggen waarom wij het niet eens zijn met uw bezwaar. De uitspraak volgt later.

 

 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 9,8: ik heb geen makelaar gehad, slechts de 150 euro aanbieding om mn advertentie te plaatsen en heb hierdoor....."

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verkoop

  "Gemiddelde 8: Top service. Aardige en klantvriendelijk makelaar. Heeft geen 9-5 mentaliteit en ik zou hem zeker vaker...."

  Funda - Verkoop
 • Wie is de beste makelaar - Aanhuur

  "Beoordeling 9,2: Great agent! Helped us get the place we dreamt of, arranged g/w/e, negotiated utilities price down, was......"

  Wie is de beste makelaar - Aanhuur
 • Funda - Aanhuur

  "Beoordeling 8,3: Great agent! Helped us get the place we dreamt of, arranged g/w/e, negotiated utilities price down, was......"

  Funda - Aanhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: Zeer betrouwbaar adres, alleen maar goede ervaringen mee. Ik kwam met dit bureau in aanraking na een minder..."

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: If you're looking for high service at a very reasonable fee then you should go to this agency!"

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: Gino is de beste agent ooit! Dit is de beste ervaring met een makelaar in onroerend goed! Maak je geen........"

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 10: Levert full-service pakket, zelfs taken van huurders-makelaar. stipt, communicatief, discreet, ervaren,......."

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 10: Een persoonlijk contact, altijd bereikbaar, geen vertragende back-office. Selfmade man, die accuraat,........."

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 10: Je krijgt veel persoonlijke aandacht van deze makelaar. Alles wordt goed uitgelegd. En ze werken snel......."

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 9,3: Deze makelaar heeft mij zelf benaderd nadat mijn huis bij een andere makelaar al langere tijd te huur........"

  Funda - Verhuur
 • Funda - Verkoop

  "Beoordeling 10: IJisberg is een vriendelijke makelaar die zowel aandacht heeft voor jou als verkoper als dienstbaarheid......."

  Funda - Verkoop
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: Super tevreden, boven verwchting, alles wordt uit handen genomen tegen een normale prijs. Flexibel....."

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 10: Correct contact, flexibele tijden, goede communicatie, veel kennis, 100% inzet voor beide partijen . . . "

  Funda - Verhuur
 • Wie is de beste makelaar - Aanhuur

  "Beoordeling 10: Team IJisberg Real Estate heeft tijdens de verkoopproces van ons woonhuis ook geholpen bij het aan huren......"

  Wie is de beste makelaar - Aanhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verkoop

  "Beoordeling 10: Wij zijn zeer tevreden over onze makelaar de heer Gino IJisberg tevens eigenaar van IJisberg Real Estate....."

  Wie is de beste makelaar - Verkoop
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 10: Kundig, professioneel, punctueel, behulpzaam en communicatief vaardig. Dhr. heeft mij zeer goed begeleid...."

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Wie is de beste makelaar - Verhuur

  "Beoordeling 9: Super tevreden over IJisberg Real Estate. Contact verliep constant goed en zij namen ook echt de tijd...."

  Wie is de beste makelaar - Verhuur
 • Funda - Verhuur

  "Beoordeling 8,5: Super tevreden over IJisberg Real Estate. Contact verliep constant goed en zij namen ook echt de tijd........"

  Funda - Verhuur